ΜΑΘΗΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ-ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πότε:
Δεκέμβριος 2, 2017 @ 11:00 πμ – 1:00 μμ
2017-12-02T11:00:00+02:00
2017-12-02T13:00:00+02:00
Πού:
Φ Αρμονικός Πολυμορφικός Χώρος
Κριάρη 40
Χανιά 731 35
Ελλάδα
Επικοινωνία:
Φ Αρμονικός Πολυμορφικός Χώρος
2821099468 - 6945730851
ΜΑΘΗΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ-ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ @ Φ Αρμονικός Πολυμορφικός Χώρος | Χανιά | Ελλάδα

‘SHAKE IT OUT’

Το μάθημα έχει την εξής δομή:

1)Zἐσταμα: Κινητικό σε κύκλο ή στο χώρο ή σε μορφή κυκλικής προπόνησης με βάση τις αρχές της τεχνικής του σύγχρονου χορού και του Pilates.
Σκοπός: ενδυνάμωση, τεχνική, ευθυγράμμιση, αντοχή, ομαδικότητα.
Διάρκεια: 30’(mins)

2)Κυρίως Μέρος Α’- Τεχνική: Διδασκαλία δοσμένων κινητικών φράσεων αρχικά σε ατομικό επίπεδο και αργότερα σε ομαδικό. Ανάπτυξη και εξέλιξη χορογραφημένης κίνησης τόσο στο ατομικό όσο και στο ομαδικό σώμα.
Σκοπός: ανάπτυξη κιναίσθησης, σωματικότητα και αντίληψη του σώματος στο χώρο και στο χρόνο-ρυθμό, ανάπτυξη κινητικής μνήμης και αντιστοιχίας κίνησης-ήχου, απομόνωση μελών του σώματος, ατομικότητα και ομαδικότητα, συνολική ενδυνάμωση.
Διάρκεια: 30’(mins)

3)Κυρίως Μέρος Β’-Αυτοσχεδιασμός και Σύνθεση: Με βάση τις αρχές του κινητικού αυτοσχεδιασμού αναπτύσσεται ατομικά και συνολικά η διαδικασία έκφρασης και σύνθεσης με τη βοήθεια των αρχών του partnering.Κορύφωση της ενέργειας και της εξελικτικής σύνθεσης.
Σκοπός: δημιουργικότητα,έκφραση,αντίληψη των σωματικών δυνατοτήτων,συνολική εξέλιξη,λειτουργικότητα,σεβασμός,ανάπτυξη της προσωπικότητας, ευελιξία, ενσωμάτωση, προσαρμογή, συνθετική ικανότητα.
Διάρκεια:30’(mins)

4)Αποθεραπεία: Βάσει των αρχών του stretching, της joga και του massage, η ομάδα χαλαρώνει από την ένταση του μαθήματος και αλληλοβοηθείται, μέσω της έμφασης στην αναπνοή, να λειτουργήσει αρμονικά, σε ομαλή συνέχεια με τις προηγούμενες και επόμενες δράσεις.
Σκοπός: χαλάρωση, δέσιμο της ομάδας, αποσυμπίεση, ένταξη της ενέργειας στις επόμενες δραστηριότητες, χρόνος για αποτίμηση των πεπραγμένων στο μάθημα, εκτίμηση της προηγούμενης κορύφωσης του μαθήματος.
Διάρκεια:30’(mins)

Συνολική Διάρκεια: 2 ώρες

Απευθύνεται σε ενήλικες όλων των επιπέδων(αρχάριο,μεσαίο,προχωρημένο).

Η Έλενα Σταυροπούλου αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα το 2007. Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην ‘Performance’ από το London Contemporary Dance School- The Place. Έκτοτε συμμετέχει ως χορεύτρια-performer στην Jasmin Vardimon Dance Theater Company με έδρα το Λονδίνο. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με τους χορογράφους Τζένη Αργυρίου, Λίντα Καπετανέα-Josef Frucek, Νανά Βάχλα κ.α.Δημιουργεί και εκτελεί χοροθεατρικές παραστάσεις με ζωντανή μουσική και εικαστικό περιβάλλον. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια που αφορούν στις μορφές τέχνης που την απασχολούν. Είναι κινησιολόγος της θεατρικής ομάδας ‘Cheek-Bones’ και της χορωδίας “Opus Femina”. Διδάσκει σε επαγγελματικές και μη σχολές και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση “Χορεύω άρα επικοινωνώ”. Έχει σπουδάσει μουσική και τραγούδι και ασχολείται με διάφορα αθλήματα. Επίσης, είναι τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αφήστε μια απάντηση