Ομάδα Γυναικών-Ο σεβασμός είναι αγάπη στην απλή της μορφή

Πότε:
Νοέμβριος 11, 2017 @ 5:00 μμ – 7:00 μμ
2017-11-11T17:00:00+02:00
2017-11-11T19:00:00+02:00
Πού:
Φ Αρμονικός Πολυμορφικός Χώρος
Κριάρη 40
Χανιά 731 35
Ελλάδα
Επικοινωνία:
Φ Αρμονικός Πολυμορφικός Χώρος
28210-99468
Ομάδα Γυναικών-Ο σεβασμός είναι αγάπη στην απλή της μορφή @ Φ Αρμονικός Πολυμορφικός Χώρος | Χανιά | Ελλάδα

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΚΗ -ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Ο σεβασμός στη γυναίκα, σημαίνει αποδοχή και εκτίμηση γι’ αυτό που είναι.»
Φράνκι Μπερν

Τη βοηθάει να παραμείνει ο εαυτός της και να διατηρήσει τα δικαιώματά της. Στην αντίθετη περίπτωση, όταν βρίσκεται σε ένα αδιάφορο περιβάλλον, της είναι δύσκολο να δείξει τις ανάγκες της, χωρίς να νιώσει αδυναμία, ντροπή , ενοχή ,ανεπαρκής, ή να νομίσει ότι είναι εγωίστρια.
Οι ρόλοι της γυναίκας είναι πολλαπλοί, σύντροφος ,ερωμένη, τροφός, μητέρα, κόρη, εργαζόμενη, φίλη . Κυρίως φροντίζει, το σπίτι ,την οικογένεια, τα παιδιά ,τον σύντροφο, τους γονείς ,την νόσο.
Χρησιμοποιεί εκείνο το κομμάτι της θηλυκής υπόστασης ,που θα το λέγαμε ((νοσηλευτικό)) συμβολίζοντας την φροντίδα, την περιποίηση ,την ανάπλαση, την συνοδεία, την υποστήριξη την αποδοχή.
Πόσο μάλλον και όταν υπάρχουν στενά πρόσωπα με χρόνιες ασθένειες.Υπηρετεί και την νόσο, και ταυτόχρονα έρχεται στην θέση να αποδεχτεί και να διαχειριστεί όλες τις αλλαγές του περιβάλλοντος και τις εσωτερικές της αλλαγές.

Πώς μία γυναίκα μπορεί να διαχειρίζεται όλες αυτές τις ευθήνες , ικανοποιητικά και για τον Εαυτό της;
Πώς αντιλαμβάνεται την Αυτοεικόνα της,την Αυτοαξία της και πώς χαρακτηρίζει την μορφή της μέσα από όλους αυτούς τους απαιτητικούς ρόλους;
Πως νοιώθει μέσα στα πλαίσια του κάθε ρόλου;
Υπάρχει χώρος και για την ίδια και που βρίσκεται αυτός ο χώρος ,για συναισθηματική και σωματική ξεκούραση;
Αναγνωρίζεται στην προσφορά της, κατανοείται η διαθεσιμότητα της; Ανατροφοδοτείται η ενέργεια της;
Πέρα από όλες αυτές τις απαιτήσεις του περιβάλλοντος της ,υπάρχει και ο ίδιος Ο Εαυτός της, που έχει ακριβώς τις ίδιες ανάγκες για κάλυψη, και κυρίως την φροντίδα που τόσο απλόχερα δίνει.
Υπάρχει και η ατομικότητα της, ως οντότητα που θέλει, που επιθυμεί, που εξελίσσεται,που αναζητά.
Πόσο χρόνο διαθέτει η σύγχρονη γυναίκα σήμερα για προσωπικό όφελος και κάθε πότε κάνει παύση, από όλες τις υποχρεώσεις που έχει;
Ας συνδημιουργήσουμε μαζί τον χώρο της αποδοχής ,της ενσυναίσθησης και της αναγνώρισης σε όσα απασχολούν και νοιώθουν γυναίκες που θέλουν να φροντίσουν τον Εαυτό τους.
Η ομάδα γυναικών έχει χαρακτήρα αυτογνωσιακό ,ο στόχος της είναι η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης , η βαθύτερη σχέση με τον Εαυτό μας, η σωματική ξεκούραση, η ψυχική ανάσα .Το μοίρασμα σε όσα ενδόμυχα μας απασχολούν, και μας βαραίνουν ,η διαχειρηση τους και η απελευθερωση τους.
Χρόνος και χώρος για την γυναικεία φύση μας.
Μέσα στην απλότητα των λέξεων, μέσα από εικαστικές δημιουργιες,σωματικες ασκήσεις και λυτες δράσεις, μπορούμε να μοιραστούμε στιγμές φροντίδας , ακούσματος, αποδοχής ,και αυθεντικότητας. Μία προσπάθεια να σχετιστούμε καλύτερα με αυτές τις θηλυκές πλευρές μας,μέσα από το βίωμα.

Ένα δύωρο γνωριμίας ,με στόχο την σχέση και την δημιουργεία ομάδας.
17:00μμ- 19:00μμ

Συντονισμος:
Χριστίνη Παρασκευάκη

Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας
Non-Directivite Intervenante
Μέλος της Ελληνικης Εταιρείας Συμβουλευτικης
Μη παρεμβαίνουσα Κατευθυντικότητα .
REIKI Γα’ – ΜΙΚΑΟ USUI

Αφήστε μια απάντηση