Yin Yoga Workshop «Coming back Home» με την Μαρία Λεβαντίνου

Πότε:
Φεβρουάριος 10, 2018 @ 4:00 μμ – 8:00 μμ
2018-02-10T16:00:00+02:00
2018-02-10T20:00:00+02:00
Πού:
Φ Αρμονικός Πολυμορφικός Χώρος
Κριάρη 40
Χανιά 731 35
Ελλάδα
Επικοινωνία:
Φ Αρμονικός Πολυμορφικός Χώρος
2821099468 - 6945730851
Yin Yoga Workshop "Coming back Home" με την Μαρία Λεβαντίνου @ Φ Αρμονικός Πολυμορφικός Χώρος | Χανιά | Ελλάδα

Εξισορροπώντας τους Μεσημβρινούς των Νεφρών και της Ουροδόχου Κύστης

Στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική τα Νεφρά θεωρούνται “Η Πηγή της Ζωής” καθώς ελέγχουν βασικές λειτουργίες ζωτικής σημασίας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Καθαρίζουν το αίμα, αποβάλλουν τις άχρηστες και τις υπερβολικές σε ποσότητα ή επικίνδυνες για το σώμα ουσίες και ρυθμίζουν την ισορροπία του νερού στο εσωτερικό του σώματος. Τα νεφρά αποθηκεύουν το λεγόμενο “jing” ή αλλιώς την “ουσία” της ζωτικότητάς μας από τη στιγμή της σύλληψής μας μέχρι σήμερα, η οποία καθορίζει το επίπεδο της σωματικής μας υγείας και ανάπτυξης και θέτει τα θεμέλια για την εξέλιξη και την ανθρώπινη αναπαραγωγή.

Ο χειμώνας είναι η καταλληλότερη εποχή για την ενδυνάμωση των νεφρών. Μία ελεύθερη ροή στους μεσημβρινούς των νεφρών και της ουροδόχου κύστης ενισχύει τη δύναμη της θέλησης και της αποφασιστικότητας στη ζωή μας, ενώ αντίθετα μια ανισορροπία στους εν λόγω μεσημβρινούς αναπτύσσει το συναίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας.

Μέσα από την πρακτική της Yin Yoga, του Chi Kung και των βιωματικών ασκήσεων εστιάζουμε στην επίδραση των παραπάνω μεσημβρινών στο συναισθηματικό και ενεργειακό επίπεδο του σώματος.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

– Βασικές αρχές της Yin Yoga
– Yin Yoga και Μεσημβρινοί
– Οι μεσημβρινοί των Νεφρών και της Ουροδόχου Κύστης
– Εκμάθηση πίεσης βελονιστικών σημείων κατά την παραμονή στις θέσεις (asanas )
– Biofeedback
– Βιωματική άσκηση αναγνώρισης και καταγραφής των συναισθημάτων
– Πρακτική Yin Yoga
– Αναπνευστικές τεχνικές απελευθέρωσης των συναισθημάτων
– Τεχνική Mindfulness
– Βαθιά χαλάρωση

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στο σεμινάριο και για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο levantinoumaria@gmail.com ή 6936594667.

Έγκαιρη κράτηση με μειωμένη τιμή έως και 3 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα για τη Yin Yoga :

Στη Yin Yoga μέσα από την φιλική, προς το σώμα μας, διατήρηση των θέσεων (άσανας) για περισσότερο από το συνηθισμένο χρονικό διάστημα, επιτυγχάνουμε τη βαθιά διάταση και αποκατάσταση των συνδετικών ιστών που σχηματίζουν τις αρθρώσεις των περιοχών της λεκάνης, των ποδιών αλλά και της σπονδυλικής στήλης. Οι μύες χαλαρώνουν με τη χρήση βοηθημάτων (bolster, τουβλάκια, κουβέρτες και ιμάντες) και η αναπνοή βρίσκει ξανά τον αργό και μακρύ ρυθμό της, φέρνοντάς μας σ’ επαφή με την εσωτερική μας ηρεμία και δύναμη.

Η Yin πρακτική:

– ρυθμίζει την ενέργεια στο σώμα
– επιτρέπει την ελεύθερη ροή του chi μέσα στα ενεργειακά κανάλια
– ενεργοποιεί και εξισορροπεί το νευρικό σύστημα.
– μειώνει τα επίπεδα του στρες στο νου και στο σώμα
– αυξάνει τη συγκέντρωση την ώρα του διαλογισμού
– προσφέρει βαθιά σωματική και συναισθηματική χαλάρωση.

Καθοδηγεί η Μαρία Λεβαντίνου.

Η Μαρία Λεβαντίνου εκπαιδεύτηκε στην Ινδία στο σύστημα της Σατυανάντα Γιόγκα. Η επιθυμία της για μία ειλικρινή συνομιλία με το σώμα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε ανθρώπου, την οδήγησαν στη διαισθητική διδασκαλία της Diane Long, άμεσης μαθήτριας της Vanda Scaravelli καθώς και στην προσωπική της μαθητεία δίπλα στους αγαπημένους της δασκάλους Angela Farmer και Victor van Kooten. Έχει ολοκληρώσει δύο εκπαιδεύσεις στη Yin Yoga ( Yin Yoga Teacher Training, I. Taoism, Anatomy and Sequencing and II. Embracing the Yin Path) πλάι σ’ έναν χαρισματικό δασκάλο, τον Biff Mithoefer. Με οδηγό την αποδοχή, την αγάπη και το μοίρασμα συνεχίζει την μετεκπαίδευσή της στη Θεραπευτική Γιόγκα Bahiranga Yoga Therapy Instructor Course (RYT 500) δίπλα στον Μιχάλη Ευαγγελίδη (Mahatman). Η Μαρία Λεβαντίνου είναι πιστοποιημένη από τον Διεθνή Οργανισμό Yoga Alliance International.

Το 2009 γνωρίζει τον ριζικό της δάσκαλο Dr. Carlos de León και από τότε μαθητεύοντας δίπλα του μελετά και ασκείται πάνω σε διαφορετικές πνευματικές παραδόσεις όπως η Vajrayanna, η Ινδουιστική Τάντρα, το Dzogchen, η Κaballa, και η Σωματική Ψυχοθεραπεία. Συνεχίζει να εκπαιδεύεται και να ασκείται στις παραπάνω παραδόσεις, στον Σαμανισμό, καθώς και στο σύστημα Chi Kung των 7 Λωτών με τον Μιχάλη Μουρτζή. Ανάμεσα στους δασκάλους της βρίσκονται οι: HH 17th Gyalwang Karmapa Ogyen Trinley Dorje, Namkai Norbu Rinpoche, Khandro Rinpoche, Swami Shankarananda, Chandrashekhar Nanda Nath.

Αφήστε μια απάντηση